Isto to každý z nás pozná, hlava nám treští, točí sa nám, žalúdok ako na vode, je nám zle, sme unavení. Vstávanie s rannou „opicou“ nie je nič príjemné, na čo by sme radi spomínali, na rozdiel od predchádzajúcej žúrky.
Sviatky sa nám blížia, a teda aj obdobie, kedy aj tí z nás, ktorí až tak neholdujú alkoholu, po ňom siahnu. Veď vianočné sviatky a príchod nového roka sú dobré dôvody na oslavu a pohárik k tomu. Poďme si však povedať, ktoré potraviny nám tú nešťastnú opicu zmiernia a nebude nám až tak na nič. Čo nám teda pomôže zmierniť opicu?
Po tomto zázračnom ovocí by ste mali siahnuť druhý deň po párty a zopár drinkoch v sebe. Tým, že sme po alkoholom ošiali dehydrovaný, klesá nám v tele aj draslík a je známe, že práve banány sú ovocie, ktoré ich obsahujú najviac. Navyše doplníte aj vitamíny.
Tak ako aj banány, rajčiny sú červeným zázrakom, ktoré obsahujú obrovské množstvo draslíka a okrem iného aj sodíka, ktorý priaznivo pôsobí na pečeň a tým odbúrava alkohol z tela.
Na konzumáciu sú ideálne, pretože obsahujú veľa bielkovín a látky, ktoré nám pomáhajú pri nevoľnosti a bolestiach hlavy. Najideálnejšie sú vo forme praženice, alebo uvarené na tvrdo.
Zázračná tekutina, ktorú máme doma zadarmo, je to najlepšie na opicu. Pite ju častejšie a po malých dúškoch. Po opici sme dehydrovaný a tak ju dopĺňajte celý deň.
Tento tekutý zázrak je skvelou voľbou pri nevoľnostiach, bolestiach hlavy a žalúdka. Skvelým riešením je aj zázvorový čaj, zázvor je taktiež skvelý na zmiernenie bolesti žalúdka. Výborný je tiež čaj z čerstvej mäty. Skúste sa vyhnúť čiernemu a ovocnému čaju, tie žalúdok naopak dráždia. Úplne tento deň vylúčte kávu.
Znie to síce zvláštne, ale niektorým to naozaj pomáha. Skúste to niekedy vyskúšať aj vy, možno budete prekvapení. Obsahujú veľké množstvo vitamínov, draslíka, železa a mangánu a taktiež veľa vody.
Pomáha detoxikovať pečeň, je plný vitamínu C, železa a kyseliny listovej a tie nám napomáhajú zvládnuť deň po opici. Pomôcť sa dá aj japonskou hruškou, známou ako nashi.
Táto biela tekutina je vhodná na konzumáciu častejšie ako iba po opici, ale po fláme vám môže pomôcť, pretože neutralizuje kyslosť v žalúdku. Okrem toho obsahuje množstvo minerálov a vitamínov a je bohaté na mliečne bielkoviny.
Najideálnejšie je však konzumovať alkohol s mierou, aby sme sa vyhli pokusom s potravinami na opicu.
0 komentárov