Určite každý z nás pozná ten pocit „mám chuť na sladké„. Tiež patríte medzi ľudí, ktorí nevedia zabojovať s diétami, zdravým stravovaním a správnou životosprávou? Nie ste v tom sami. Vačšina populácie má neustále problémy so stravou a láka ich chuť na sladké, namiesto toho, aby si dali zeleninu či ovocie.
Cukor je sám o sebe „droga“ a najlepšie urobíte, keď zaženiete chuť na tento nezdravý variant stravy vo forme čokolády, zmrzliny či iných obľúbených kalorických koláčikov a keksíkov, ktoré nám núkajú regály v obchodoch priamo pod nosom. Ale ako to spraviť? Určite poznáte ten pocit, ktorý prichádza často po obede: „musím si dať niečo sladké“
Fit recept za pár minút
potrebné ingrediencie:
postup:
Všetky suroviny zmiešajte, nalejte do hrnčeka a dajte do mikrovlnnej rúry. Čas v mikrovlnke môžete prispôsobiť veľkosti hrnčeka prípadne misky, ale ideálny čas je okolo 2-3 minút.
Koláčik si môžete dozdobiť ľubovoľne, napríklad čerstvým drobným ovocím, prípadne preliať šťavou z ovocia.
Želáme vám dobrú zdravú chuť!
Veľmi častou príčinou chuti na sladké je nedostatok horčíka v tele. Ak chceme zvýšiť hodnoty horčíka prirodzenou formou, mali by sme častejšie siahnuť po potravinách ako obilie, ovocie a zelenina. Potraviny bohaté na horčík sú rôzne druhy strukovín ako fazuľa, šošovica a hrach, orechy, avokádo, ryby, mäso a z ovocia najmä banány, sušené marhule a ďatle. Dostatočné množstvo horčíka majú aj niektoré nápoje, ako napríklad pomarančová a grapefruitová šťava a aj také červené víno.
Ukážte deťom ako sa zdravšie stravovať. Čo takto na raňajky toasty „postrašiť“ ovocím, namiesto sladkej čokoládovo-orieškovej nátierky?
Výroba zmrzliny môže byť zábava! Rozmixujte sezónne ovocie, napríklad: maliny, jahody, čučoriedky a rôzne iné drobné ovocie. Prípadne mimo sezóny banány či jablká. Pridajte náhradu cukru vo forme stévie a dajte zamraziť. Na zjemnenie chuti môžete pridať smotanu, ale tu už tých kalórií bude viac. Čo takto skúsiť zdravší variant mliečnej ryže? Uvarte ryžu (možte použiť aj celozrnnú), pridajte celú škoricu a trochu trstinového cukru a nechajte variť, kým sa mlieko celkom neodparí. Ryžu si ozdobte podľa ľubovôle.
Hádam vám niektoré rady pomohli a vzali ste si aspoň menšie ponaučenie do budúcna ako so sladkým zabojovať.
0 komentárov